FAQ
Veelgestelde vragen

Heel wat vragen over de producten en diensten van Masara zijn van terugkerende aard. Daarom werd voor u reeds een lijst van de meest voorkomende vragen en hun antwoord opgesteld.

Hoe verloopt de betaling?

Een consult of bijvulbeurt dient meteen betaald te worden. Ook bij bestelling van een zadel of ander stuk, wordt verwacht dat u onmiddellijk een voorschot van minstens 50% betaalt. Bij levering wordt het overige deel onmiddellijk betaald. Deze betaling kan cash of elektronisch gebeuren.

Ik heb een zadel of ander stuk bij Masara besteld, is het er al?

Van zodra het door u bestelde product binnen is, wordt er onmiddellijk contact met u opgenomen. Gemiddelde wachttijd voor een zadel is tien weken. Toch kan dit jammergenoeg wel eens uitlopen. Masara kan hier helaas niets aan veranderen.

Zit er garantie op mijn zadel?

Op elk zadel zit een garantie. Deze verschilt van merk tot merk. Over het algemeen kan u stellen dat u een garantie van één jaar heeft op het leder en levenslang op de zadelboom. Uiteraard geldt dit alleen bij correct gebruik en onderhoud, niet bij ongelukken.

Kan u mijn huidig zadel aanpassen?

In bepaalde gevallen is het mogelijk om uw huidig zadel nog aan te passen in de vulling of te verbeteren door middel van een pad. Vertoont uw paard echter zware symptomen zoals kreupelheid, pijnlijkheid van de rug, spierafname, zichtbare verwondingen of droge plekken, dan is de kans groot dat er geen oplossing meer kan geboden worden. U zal in zulke gevallen de aankoop van een nieuw, gepast zadel moeten overwegen als u uw paard pijnvrij wil berijden.

Ik kan mij geen nieuw zadel veroorloven, wat raadt u mij aan?

De prijs van een passend zadel, toebehoren en service kost tegenwoordig minstens €2000 en vaak meer. U moet er ook rekening mee houden dat u best een jaarlijkse of zelfs halfjaarlijkse controle laat uitvoeren. Dit om er zeker van te zijn dat uw zadel passend en in goede staat blijft. Als u zich geen passend zadel kan veroorloven, moet u nadenken of u zich het paard zelf kan veroorloven. In andere gevallen is het een kwestie van sparen. In tussentijd kan u uw paard werken aan de hand en het rijden met het huidige zadel op een lager pitje zetten.

Verkoopt Masara tweedehandszadels?

Masara heeft een klein assortiment tweedehandszadels ter beschikking. De tweedehandszadels die aangeboden worden, zijn uitsluitend van de merken die Masara zelf verdeelt of van zadelmakerijen Masara mee samenwerkt.

Neemt Masara mijn oude zadel over?

Enkel merken die binnen het gamma van Masara zitten kunnen voor u verkocht worden door Masara. De prijs wordt vooraf bepaald en de nodige herstellingen worden uitgevoerd vooraleer het zadel aangeboden wordt. Hiervoor wordt niet aan vooruitbetaling gedaan. Pas wanneer het zadel verkocht is, krijgt u het afgesproken bedrag. Andere formules kunnen besproken worden.

Staat jouw vraag er niet tussen?